Saznajte više o tehnikama izbeljivanja zuba

Izbeljivanje zuba

Želite da izbelite zube, ali ne znate dovoljno o ovoj temi? Skeptični ste zato što ste čuli za više tehnika i niste sigurni koja je najbolja za vas? Postoji više raznih tehnika izbeljivanja zuba koje možete uraditi u stomatološkoj ordinaciji ili kod kuće. U daljem tekstu ćemo se potruditi da vas preciznije upoznamo sa većinom tih tehnika.

Izbeljivanje zuba pastom

Kao što već verovatno znate, sve paste sadrže blage abrazive i na taj način izbeljuju vaše zube. Paste koje su specijalizovane za beljenje sadrže i hemijske supstancije za uklanjanje mrlja ili sredstva za poliranje. Za veće probleme sa flekama ili tamnim zubima, ovaj vid beljenja nažalost nije dovoljan, pošto može posvetliti boju vaših zuba uglavnom samo za jednu nijansu.

Izbeljivanje-zuba-1

Beljenje zuba uz pomoć poliranja

Ovaj postupak se mora obaviti u dentalnoj ordinaciji. Stomatolog uz pomoć mašinske četkice i specijalne paste može ukloniti naslage sa vaših zuba. Mašinska četkica ima rotirajuću glavu koja joj na taj način omogućava da zađe u sve delove oko vaših zuba. Specijalizovana pasta sadrži specijalne abrazive koji pojačavaju efekat poliranja. Ova tehnika vaše zube može posvetliti maksimalno do dve nijanse. Savremene stomatološke ordinacije u ponudi svojih usluga imaju i peskiranje zuba koji čine odličnu završnicu nakon poliranja zuba i pomaže da vaši zubi budu još belji.

Beljenje pomoću tračica

U pitanju je beljenje pomoću specijalizovanih tračica na kojima se nalazi tanak sloj gela na bazi peroksida. Možete ih kupiti u apotekama. Veoma se lako koriste. Sve što je potrebno jeste da ih dve nedelje, dva puta dnevno lepite na površinu zuba i držite po pola sata. Postepeno posvetljenje zuba će biti primetno već nakon par dana, a efekat će trajati mesecima.

Izbeljivanje-zuba-2

Beljenje zuba uz pomoć folije i gela za zube

Ova metoda se primenjuje kod kuće, ali ono što joj prethodi jeste da vam stomatolog napravi otisak vaših zuba koja je neki vid folije. Koristite je tako što kod kuće stavite malo gela za beljenje zuba u tu foliju i držite je na zubima par sati. Najbolje bi bilo da je stavljate u toku noći. Ceo proces bi trebalo da radite u konsultaciji sa stomatologom, jer vas mora uputiti oko dužine nošenja pošto to uglavnom zavisi od efekta koji želite da postignete. Gel je na bazi peroksida i to koncentracije 10-17% i prodire duboko u gleđ što ovu metodu čini visoko efikasnom. Istraživanja su pokazala da su klijenti  (97%) izuzetno zadovoljni ovom metodom s obzirom da se radi kod kuće, uz konsultaciju sa stručnim licem plus postiže odličan stepen beljenja.

Najbitnije prednosti ove tehnike su da foliju za beljenje možete koristiti kod kuće kada god želite, kao i da možete pratiti rezultate i prekinuti tretmane sami kad god želite. Takođe je odlično i što foliju možete koristiti više puta, čak i nakon pauze od nekoliko meseci.

Lasersko izbeljivanje zuba

Ova metoda je već godinama pravi hit zato što postiže najbrže rezultate. Ova tehnika izbeljivanja podrazumeva beljenje zuba uz pomoć koncentrovanog 35% rastvora vodonik – peroksidom. Kako hidrogen ne bi oštetio desni, zubi se pre samog procesa moraju premazati gelom koji sadrži sredstvo za beljenje. Kako bi se aktivirao hidrogen iz gela i počeo proces beljenja, u stomatološkim ordinacijama se koriste specijalne lampe.

Izbeljivanje-zuba-3

Dakle u Srbiji, kada je reč o laserskom beljenju zuba, se uglavnom radi o ovom vidu beljenje iako se ne koristi zaista laser već lampe. Najveće prednosti ovog tretmana su što se vrši isključivo uz stručni nadzor stomatologa kao i dužina trajanja ovog procesa.

Nadamo se da će vam prethodna pojašnjenja tehnika izbeljivanja zuba pomoći da se odlučite za onu koja najviše odgovara vašim potrebama i željama.

Saznajte više o tehnikama izbeljivanja zuba
4.8 (95%) 4 votes

Dodaj komentar..

Komentariši